Zakwas z kapusty
Bomba witaminowa
Zakwas z kapusty to naturalny, żywy, niepasteryzowany napój probiotyczny. Powstaje w wyniku fermentacji kapusty. Ma niezwykle bogaty, lekko pikantny (za sprawą chili), kwaskowy smak. Ten zdrowy, pyszny, wartościowy napój to prawdziwa bomba witaminowa, mineralna i probiotyczna.
Kiszenie to tradycyjny, naturalny sposób na przetwarzanie i utrwalanie żywności, który nie niszczy wartości odżywczych zawartych w surowych warzywach.
Polecany jest:
- dla osób dbających o zdrowe żywienie
- wspomagająco przy oczyszczaniu i wzmocnieniu pracy jelit
- dla wsparcia odporności po antybiotykoterapii
- podczas stosowania diet oczyszczających
Skład:
Niepasteryzowany
Ekologiczny
Bezglutenowy
Naturalny osad
Skład: kapusta, sok z kapusty, chilli, czosnek, woda, sól kłodawska*
*wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych ekologicznie upraw – posiadamy certyfikat BIO Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji